Ev Yapımı Lahmacun tarifi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 26 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. Kendi mutfağınızda yapacağınız lahmacun tarifi.
    İçinde ne olduğunu bilerek ve temizliğinden şüphe duymayarak,yiyeceğiniz ev yapımı lahmacun.
    [​IMG]
    Malzemeleri
    Hamuru için


    2 su bardağı un
    Yarım tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 su bardağı yoğurt
    1 tatlı kaşığı instant maya
    Çeyrek su bardağı ılık su

    Harcı için

    150 gram kıyma
    2 adet domates
    1 adet soğan
    1 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı margarin
    Damak tadınıza göre karabiber, kırmızı biber, kimyon


    Yapılışı


    Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup 40 dakika mayalanmaya bırakın.
    Harcını hazırlamak için soğan, domates ve sarımsağın kabuklarını soyup robotta çekin.
    Kıyma, baharat ve robotta çektiğiniz malzemeleri karıştırın.
    Mayalanmış hamuru parçalara bölüp oklava ya da merdaneyle incecik açın.
    Fırın tepsisini yağlayıp açtığınız hamurları aralarında boşluk kalacak şekilde dizin.
    Üzerine kıymalı harcı yayın.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
     



  2. Cevap: Ev Yapımı Lahmacun tarifi

    :f10: Nefis gözükor.Olsa da yesek :f40:
     



  3. Cevap: Ev Yapımı Lahmacun tarifi

    :hih: wish'e diyorsun sen açıyorsun böyle konuları :)
     



  4. Cevap: Ev Yapımı Lahmacun tarifi

    Bir lahmacun gördüm sanki...Evet evet bir lahmacun gördüm...