Ev Yapımı Eti Puf

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 7 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ev Yapımı Eti Puf Nasıl Yapılır


    Ev Yapımı Eti Puf Tarifi


    [​IMG]

    Gerekli Malzemeler

    100gr yumuşak tereyağ

    Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık

    1 çay bardağı pudra şekeri

    Yarım paket kabartma tozu

    Alabildiği kadar un


    Kreması İçin

    1 poşet kremşanti

    2 çay bardağı süt

    1 çorba kaşığı toz jelatin

    1 çay bardağı sıcak su

    Üzeri için renkli şekerler,hindistan cevizi ve dr oetkerin çikolatalı şekerleri,


    Hazırlanışı

    Karıştırma kabına bütün malzemeleri koyarak yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlayıp yaklaşık 10 dakika hamuru dinlendirin.Sonra bir merdane yardımıyla açıp çay bardağı kullanarak keselim.Hamur çok kalın olmamalı bisküvi kalınlığında olmalı.Tepsiye yağlı kağıt serip bisküvileri dizip pişirin.Bu arada kremasını hazırlayalım,

    Krema yapımı
    1 poşet şantiyi 2 çay bardağı sütle çırpın.Sonra bir kasede jelatini sıcak suyla iyice eritelim ve ılınınca şantiye katıp bir iki dakika çırpın.Çırptıktan sonra buzdolabında 2-3 dakika dinlendirelim.Bisküviler soğuyunca üzerine krema pompası yardımıyla üzerine sıkın.Çok beklemeden üzerine renkli şekerler veya hindistan cevizine bulayın.Dinlendirtikten sonra servis yapın.