Ev Yapımı Erişte

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 8 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Evde Erişte Yapımı

    Evde Nasıl Erişte yapılır

    Evde erişte yapabilmek için gerekli olan malzemeler

    6 adet yumurta
    Yumurta ölçüsünün 2 katı kadar Su
    4 tatlı kaşığı tuz
    Alabildiğince un

    [​IMG]

    Yapılışı

    Yumurtaları derin bir kabın içine kırıp çırpın. Sonra çırptığınız yumurtaları yoğurma kabına koyun ve yumurta miktarının 2 katı kadar su ilave edin. Üzerine normalden daha tuzlu olacak şekilde tuz koyup karıştırın. Sonra bu karışıma azar azar un ekleyerek sert bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat kadar dinlendirerek tekrar yoğurup 6 eşit parçaya bölün. Tezgahın üzerinde oklava yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açtığınız bezeleri, kalın örtü yaydığınız masanın üzerine birbirine değmeyecek şekilde sıralayın. Açtığınız yufkaların ıslaklığının gidebilmesi için yarım saatte bir ters yüz edin. Kesilebilecek kuruluğa geldiğinde tahtanın üzerinde önce 5 cm genişliğinde uzun şeritler kesin. Kestiğiniz şeritleri üst üste koyarak keskin bir bıçakla ince ince kıyın. Kıydığınız erişteleri masanın üzerine yayıp, rahat kuruyabilmeleri için arada bir alt üst edin.
    Kuruyan erişteleri bez bir torbada muhafaza edin.