Ev Yapımı Ekmek Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 6 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Evde nasıl ekmek yapılır

    Ev Yapımı Ekmek

    Evde ekmek yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olan malzemeler:

    3 su bardağı un
    1 + dörtte bir su bardağı ılık su
    Yarım çay kaşığı toz instant maya
    1 tatlı kaşığı tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Unu eledikten sonra geniş bir kaba koyun. Unun üzerine maya ve tuzu serpin. Azar azar suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla iyice karıştırın ve kaşığa yapışan ama çok sulu olmayan bir karışım elde edin.
    Kabı streçleyerek mutfak tezgahında 12-20 saat bekletin. Ertesi gün ekmek tahtanızı unlayarak hamuru düzgün bir daire haline getirin. Unlanmış bir mutfak bezine sararak yüksek ve dar bir kasede 1 veya 2 saat bekletin. Pişirmenize yarım saat kala fırına girebilen bir tencerenizi 235 C fırında kapağı kapalı olarak bekletin. Tencerenin fırına girebilen, plastik kenarları olmayan bir tencere olmasına dikkat edin. Tencere ısınınca fırından çıkartın. Hamurunuzun düzgün kısmı alta gelecek şekilde tencereye alın. Kapağı kapalı olarak 235 C fırında yarım saat, ardından kapağı açık olarak 15 veya 20 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra ekmeği kesin.
    Afiyet olsun