Ev Yapımı Döner

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 6 Nisan 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Malzemeler (4-5 kişilik)500 gr kıyma
    3 ince dilim biftek
    Tuz
    Karabiber
    Kekik
    Yapılışı
    Az yağlı 500 gr dana kıymayı istenilen miktarda tuz, karabiber, ve kekik ile yoğurduktan sonra ve kıymanızı iki eşit parçaya ayırın.
    Biftekleri de tuzlayıp biberledikten sonra ilk bifteğin üzerine ayırdığınız kıymanın bir parçasını yayın.
    Ellerinizle bastırarak yaydığınız kıymanın üzerine ikinci biftek parçasını yerleştirin. Kalan kıymayı da bu bifteğin üzerine yayın.
    En üste üçüncü biftek parçasını bastırarak yerleştırdikten sonra elde ettiğiniz et bloğunu buzluğa kaldırın.
    Et buzlukta donduktan sonra keskin bir bıçak ile etinizden ince dilimler kesin.
    Yapışmaz yüzeyli, yağlı tavada et dilimlerini çözülmelerini beklemeden kızartın.
    Hazırladığınız et dilimlerinin dönere benzemesi için iki yüzünü de iyice kızartın.
    Döneri pilav üstü yada lavaşa sararak servis edebilirsiniz.
     



  2. Cevap: Ev Yapımı Döner

    En sevdiğim yemeklerden biri. Annem evde bana isteyince yapıyor:):f63::)
     



  3. Cevap: Ev Yapımı Döner

    Teşekkürler Blue... Ne iyi ettinde iftara 3 saat varken tam dönerli bir konu açtın ? Şimdi daha rahat geçireceğiz 3 saati..:D:D:D:D :):):):):)
     



  4. Cevap: Ev Yapımı Döner

    Bu konu yeni değil Pardus. :f196:
    Hem inan o 3 saate razıyım ben :(
     



  5. Cevap: Ev Yapımı Döner

    Pardon konu hakkaten de yeni değilmiş ama iftar vaktinde de denk gelir mi böyle konu yaaa !!!! :D:D:D
     



  6. Cevap: Ev Yapımı Döner

    Konu yeni değil ama döner tazecik nefis duruyor:(