Ev Yapımı Acur Turşusu

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 1 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu

  1. Evde Acur Turşusu Nasıl Yapılır

    Acur Turşusu Tarifi

    Acur turşusu yapmak için gerekli olan malzemeler:

    3 kg acur
    2 litre sirke
    1 adet ekşi elma
    2 baş sarımsak
    1.5 su bardağı tuz
    1 çay bardağı limon tozu

    [​IMG]

    Yapılışı

    Acuları 2 saat kadar soğuk suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra uç kısımlarından az az keserek temizleyin. Elma dilimlerini bidonun en latına dizin. Temizlediğiniz acurları ve sarımsakları bidona doldurun. Sirkeyi, tuzu, ve limon tozunu bir kapta karıştırıp iyice bidona boşaltın. Eğer üzerinde eksik kısım kalırsa su ile o eksiği kapatın. 1-2 saat kadar bidonun ağzını açık bırakıp iyice yerleşmesini bekleyin. Bidonun ağzını iyice kapatıp serin ve gölge bir yerde olgunlaşmasını bekleyin. 20 gün sonra turşuyu kullanabilirsiniz.
     
Yükleniyor...
- Yapımı Acur Turşusu Forum Tarih
Bahçe Dekorasyonu Şelale Yapımı Kadınca 19 Mayıs 2016
Araba Lastiğinden Saksı Yapımı Kadınca 19 Mayıs 2016
Yapımı kolay Yoğurtlu Etimek Tarifi Kadınca 18 Mayıs 2016
Aşure nasıl yapılır? Aşure yapımı Kadınca 18 Mayıs 2016