Ev Yapımı Acur Turşusu

Konusu 'Salatalar Mezeler' forumundadır ve Aysell tarafından 1 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Aysell Üye

    Evde Acur Turşusu Nasıl Yapılır

    Acur Turşusu Tarifi

    Acur turşusu yapmak için gerekli olan malzemeler:

    3 kg acur
    2 litre sirke
    1 adet ekşi elma
    2 baş sarımsak
    1.5 su bardağı tuz
    1 çay bardağı limon tozu

    [​IMG]

    Yapılışı

    Acuları 2 saat kadar soğuk suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra uç kısımlarından az az keserek temizleyin. Elma dilimlerini bidonun en latına dizin. Temizlediğiniz acurları ve sarımsakları bidona doldurun. Sirkeyi, tuzu, ve limon tozunu bir kapta karıştırıp iyice bidona boşaltın. Eğer üzerinde eksik kısım kalırsa su ile o eksiği kapatın. 1-2 saat kadar bidonun ağzını açık bırakıp iyice yerleşmesini bekleyin. Bidonun ağzını iyice kapatıp serin ve gölge bir yerde olgunlaşmasını bekleyin. 20 gün sonra turşuyu kullanabilirsiniz.

Benzer konu başlıkları: Yapımı Acur
Forum Başlık Tarih
Saç Bakımı Kuru saçlar için ev yapımı sıcak yağ maskesi 14 Mayıs 2014
Anneler Günü El Yapımı Anneler Günü Kartları 13 Mart 2014
Bebek Bakımı Şirin ev yapımı çocuk oyuncakları 4 Mart 2014
Hamur İşleri Evde Hazırlayabileceğiniz Ev Yapımı Pasta Kreması tarifi 12 Şubat 2014
Değişik Yemek Tarifleri Ev Yapımı Resimli Pizza Tarifi 8 Şubat 2014