Ev Yapımı Açma Börek Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 2 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ev Yapımı Açma Börek Yapılışı

    HAMUR MALZEMELERİ

    4 su bardağı un
    1 çay bardağı yoğurt
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 yumurta
    1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su
    1 tatlı kaşığı tuz

    ARASINA SÜRMEK İÇİN
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 su bardağı sıvıyağ

    İÇ MALZEMESİ
    2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
    1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    biraz maydanoz
    karabiber,pulbiber

    [​IMG]
    YAPILIŞI

    Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.dört bezeye ayırıp,her bezeyi açabildiğiniz incelikte açın.Bir yufkanın üzerine 4-5 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayın.Ben üç beze yapın,yufkalar büyük olduğu için 5 yemek kaşığı yağ gezdirin.

    Daha sonra ince delikli bir eleğin içine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın üzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyin.İki kenar kısmını karşılıklı gelecek şekilde hafifçe katlayı ki çıkıntı olmasın.Hazırladığınız içten yufkanın bir kenarına koyun ve 3-4 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapın.Önce ortadan ikiye bölün.Sonra her parçayı dörde bölün.Yani her yufkadan 8 adet börek çıkacak.yağlanmamış tepsiye yerleştirin.Üzerlerine artan yağdan bir fırça yardımıyla sürün.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Dilerseniz yufkaları açtıkdan sonra resimde görüldüğü gibi rulo halinde sararak tepsiye dizebilirsiniz..

    Afiyet Olsun