Etli Yaprak Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 28 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Etli Yaprak Dolması Tarifi
    Etli Yaprak dolması nasıl yapılır

    Malzemeler

    2 çorba kaşığı kuşüzümü
    6 büyük boy soğan
    1 su bardağı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 su bardağı pilavlık pirinç (yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatılmış)
    2 su bardağı su
    1-2 çorba kaşığı kuru nane
    1 tatlı kaşığı tarçın
    Yaklaşık 250 gr taze veya salamura asma yaprağı (büyük boy)
    2 çorba kaşığı limon suyu
    Tuz,
    karabiber

    [​IMG]

    Sarma Tarifi

    Kuşüzümünün sapını çöpünü elinizde ovalayarak ayıklayın. Ilık suya koyup bekletin. Soğanları incecik kıyın. Kalın tabanlı bir tavada zeytinyağı, dolmalık fıstık ve biraz tuzla soğanlar sararıncaya kadar arada bir karıştırarak ağır ateşte kavurun. Soğan miktarı fazla olduğu için en az 20 dakika sürer. Bunun üzerine suyu süzülüp iyice yıkanmış pirinci ilave edin. Bir iki çevirdikten sonra suyu süzülmüş kuşüzümü, 1 su bardağı su, tuz, karabiber, nane, tarçın, yenibahar ilave edin. Pirinci ezmeden dikkatlice karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilmıncaya kadar bir kenarda bekletin. Taze asma yaprağı kullanıyorsanız tuzlu bol kaynar suda 1-2 dakika haşlayıp çıkarın. Salamura yaprak kullanıyorsanız yaprakların üzerine kaynar su gezdirin, 5 dakika bekletip süzün. Sap kısmı ve damarlı tarafı size bakacak şekilde elinize bir asma yaprağı alın. Varsa sapını ayıklayın. Ortasına 1 tepeleme tatlı kaşığı harç koyun, harca ince uzun şekil verin. Önce yanlarını sarın, sonra size bakan sap kısmından başlayarak ileri doğru sarın. Kalın tabanlı, geniş bir tencereye sarmaları yan yana dizin. Tüm sarmaları hazırladıktan sonra üstüne 1 su bardağı su koyun. Limon suyunu gezdirin. Sarmaların açılmaması için geniş bir tabağı ters çevirip üstüne kapatın. Önce harlı ateşte kaynatın. Sonra ateşi kısıp pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.