Etli Üzüm Yaprağı Sarması

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 10 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Etli Üzüm Yaprağı Sarması Tarifi

    Etli Üzüm Yaprağı Sarması nasıl yapılır

    Etli Üzüm Yaprağı Sarması için gerekli olan malzemeler:

    350 gram asma yaprağı
    600 gram yağlı kıyma
    2 adet orta boy soğan
    4 çorba kaşığı margarin
    1 kahve fincanı pirinç
    1 demet dereotu
    3 bardak su
    250 gram yoğurt
    Tuz
    Karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Bir kap içinde suyu kaynatın ve asma yapraklarını suyun içine atın. Renkleri dğeişene kadar 5 dk kaynatın. Sudan çıkararak damarlarını çıkarın. Yaprakları ikiye bölün ve bir tarafa bırakın.
    Soğanları küçük küçük kesin. Bir tencerede margarin ile birlikte pembeleştirin. Soğanlara bir bardak su ile yıkanmış pirinçleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekip pilavımsı bir hal alana kadar 10 dakika kadar pişirin. Pirinçler sularını çekince tencereyi ateşten alın. Bunlara kıymayı, ince doğranmış dereotunu, karabiber ile yarım çorba kaşığı da tuz ilave ederek hepsini 5 dakika yoğurun. Sonra yoğrulmuş bu kıymadan iri fındık büyüklüğünde parçalar kopararak bunları haşlanmış yaprakların boş tarafını koyun. Sonra yaprağın uzunluğuna doğru sigara gibi sararak yuvarlayın. Küçük bir tencereye düzgün bir şekilde yerleştirin. Sonra bu dolmalara 2 çorba kaşığı margarin ile 2 bardak su ilave ederek, üzerine bir tabak kapatın. Tabağın üstüne de ağırlık olarak bir havan yerleştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Sonra servis yapabilirsiniz.

    Afiyet olsun