Etli Türlü Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 10 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Türlü


    Etli Türlü Nasıl Yapılır


    Etli Türlü İçin Malzemeler:

    250 g dana kuşbaşı- kemikli kuzu eti

    1 soğan

    4-5 diş sarımsak

    1 patates

    1 pırasa

    1 kereviz

    1 biber

    1 patlıcan

    1 havuç

    2 yemek kaşığı salça

    1 yemek kaşığı margarin

    su ve tuz

    [​IMG]

    Etli Türlü Yapılışı:

    Bir tencerede yağ eritilir, et kavrulur. Sonra doğranmış soğan ve salça eklenir, kavrulur.
    Ardından sırasıyla havuç, pırasa, patates, kereviz ve diğer malzemeler doğranıp kavrulur. Üzerlerine
    çıkmayacak kadar su koyulur, tuzu ilave edilir ve pişmeye bırakılır.

    (Bulunduğunuz mevsime göre farklı sebzeler kullanabilirsiniz)