Etli taze iç bezelye yemeği tarifi,Etli Bezelye

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 19 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Etli Bezelye nasıl pişirilir


    [​IMG]

    Malzemeler:

    yarım kilo soyulmuş bezelye
    2-3 tane patates
    1 adet havuç
    250gr kıyma veya 1 adet tavuk göğüsü
    1 adet büyük boy soğan
    2 diş sarımsak
    3 çorba kasığı sıvı yağ
    2 çorba kasığı salça
    tuz, 1 tatlı kasığı kırmızı toz biber
    2 –3 su bardağı sıcak su

    Yapılışı

    Soğan ve sarımsak soyulup, ince ince kıyılır.Sıvı yağı tencereye ekleyip soğanları kavurun.Soğanlar pembeleşince kıymayı eleyip kavurun ardından tuzu, soyulup küp küp doğranmış patatesleri, havucu sarımsakları tencere ekleyin.(Eğer yemeği tavukla yapıyorsanız tavuğu suda haşlayıp irice doğrayın. Sebzelerle tencereye şimdi ekleyin). su ile birlikte inceltilmiş salçayı kırmızı biberi ilave ederek 10 dk yüksek ateşte kaynamaya başladıktan 5 dk sonra kısık ateşte 20-25 dk pişirin.