Etli Taze Fasulye Tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 11 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Taze Fasulye Yapılışı


    Malzemeler

    1 kg taze fasulye
    2 orta boy domates
    2 orta boy soğan
    250 gram kuşbaşı et
    3 yemek kaşığı margarin
    1 yemek kaşığı salça
    2 yemek kaşığı tuz
    2 su bardağı sıcak su

    [​IMG]

    Yapılışı

    Sebzeler yıkanıp fasulye ayıklanır. Soğan ince ince doğranıp tencereye alınır. Et ve yağ ilave edilip kapağı kapatılarak kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 30 dakika pişirilir. Salça, tuz ve suy eklenerek karıştırılır. Fasulyeler büyüklüğüne göre iki ya da bölünüp kaynayan karışıma katılır. 30-40 dakika pişirilir. Domatesler dörde bölünüp tencereye eklenir, sebzeler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika daha pişirilir.