Etli Şehriye Pilavı

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 11 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır


    Etli Şehriye Pilavı Tarifi


    Etli Şehriye Pilavı İçin Malzemeler

    300 Gr. Kuzu Eti

    2,5 S B. Arpa Şehriye

    1 Çorba K. Domates Salçası

    1 Kase Domates Sos

    1 Kase Menemen Sos

    1 Soğan

    1 Su B. Et Suyu

    2 Çorba K. Tereyağı

    Sıvıyağ

    Tane Karabiber, Tuz, Su

    [​IMG]

    Etli Şehriye Pilavı Yapılışı:

    Kuzu etini kuş başı doğruyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye eti koyup kavuruyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine sıcak su döküp kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz. Yıkanmış arpa şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

    Domates salçası, domates sos ve menemen sosu ekleyip karıştırıyoruz. Pişen eti suyu ile birlikte döküyoruz. Tuz ve tane karabiber katıyoruz. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu döküp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.

    Afiyet Olsun...