Etli Pilav Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 5 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Pilav Tarifi Resimli
    Etli Pilav nasıl yapılır







    Etli Pilav Tarifi Resimli

    ETLİ PİLAV MALZEMELER


    • Kuzu eti [250-300 gram),
    • Pirinç (500 gr.),
    • Soğan (yarım adet),
    • tereyağı (3 çorba kaşığı),
    • Su (4-5 su bardağı,sıcak)
    • Tuz (1 tatlı kaşığı),
    • Karabiber (1 tatlı kaşığı),
    ETLİ PİLAV HAZIRLANIŞI
    1 500 gr. pirinci bir kapta sıcak suya koyup 20-30 dakika bekletin. Bir tavada 1.5 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yarım soğanı küp küp doğrayın ve tavada pembeleşinceye kadar kavurun.
    2 250-300 gram kuzu etini küçük kuşbaşılar halinde doğrayın. Bu sırada tavadaki soğanların yanma-masına dikkat edin. Doğradığınız etleri tavaya koyun ve soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Etlerin üzerine, bir iki parmak etleri aşacak şekilde sıcak su dökün ve kısık ateşte etler pişene kadar yaklaşık 15 dakika kaynamaya bırakın.
    3 Ayrı bir tencerede 1.5 çorba kaşığı tereyağı eritin. Sıcak suda beklettiğiniz pirinci soğuk suyun altında yıkayın ve süzün. Süzdüğünüz pirinçleri kızgın yağda kavurun. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin.
    4 Kaynayan etleri suyu ile birlikte pilav tenceresinin içine boşaltın ve tencerenin kapağını kapatın. Pirinci 10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekince tencerenin altını kapatıp, pilavı 5 dakika dinlenmeye alın. Ilık olarak servis yapın.Afiyet olsun.



    [​IMG]