Etli Patlıcan Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 9 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Patlıcan Yemeği Tarifi


    Etli Patlıcan Yemeği Resimli

    Malzemeler

    - 300 gr. kuşbaşı et
    -4 adet orta boy patlıcan
    -1 adet orta boy soğan
    - 2 adet domates
    -1 çay bardağı zeytinyağı
    -1 tatlı kaşığı tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    1- Eti tencereye koyun ve suyunu çekene kadar pişirin.

    2- Suyunu çekince zeytinyağı ekleyin ve kavurun.

    3- Soğanı küp şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin,soteleyin.

    4- Ayrı bir yerde patlıcanları alacalı soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 10-15 dk. bekletin.

    5- Soğanlar da hafifçe ölünce süzüp yıkadığınız patlıcanları tencereye ekleyin.

    6- 5-6 dk. tüm malzemeyi kavurun.Patlıcanlar hafifçe şeffaflaşınca tuzunu ilave edin.

    7- Domateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip,tencerenin kapağını kapatın.

    8- Patlıcanlar pişince yemeğinizi ocaktan alıp, biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz..