Etli Özbek Pilavı

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 8 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Özbek Pilavı Resimli



    Etli Özbek Pilavı Tarifi

    Etli Özbek Pilavı


    Malzeme
    1 adet kuru soğan
    Yaklaşık 300gr kadar kırmızı et
    3 adet havuç
    2 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı da olur)
    Sıvıyağ
    Tuz, karabiber
    Su

    [​IMG]

    Etli Özbek Pilavı Hazırlanışı

    Öncelikle kuzu etlerini küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyun.Üzerine 300 gr küp kesilmiş kuzu etlerini alın.Etler suyunu çekince üzerine küp kesilmiş soğanı ve jülyen kesilmiş havuçları ilave edip kavurun.Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip.Pirincin üzerine tuz, karabiber ve su ilave edin. (3 su bardağı su yeterli olacaktır.Tencerede en altta etler, üzerinde sebzeler, üzerine de pirinç olacak şekilde pişirin.
    Pilav piştikten sonra servis tabağına ters çevirip Özbek pilavını servis edebilirsiniz.