Etli Nohut Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 7 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Nohut Yemeği Tarifi


    Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır


    Malzemeler:

    2 su bardağı nohut

    250 gram kuşbaşı koyun eti

    2 adet soğan

    2 adet domates

    2 kaşık sade yağ

    Tuz, karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı:

    Nohutun taşları ayıklanır, yıkanır, bol ılık ve tuzlu suda akşamdan ıslatılır, sabahleyin iyice yıkayıp 15-20 dakika haşlanır. Suyu süzülür, soğuk sudan geçirilir, biraz soğuyunca kabukları soyulur. Pişirilecek tencerede yağ eritilir, rendelenmiş soğan sarartılır, yıkanmış, süzülmüş et tencereye konur, rengi dönünceye kadar karıştırılarak kavrulur. Rendelenmiş domates ya da sulandırılmış salça eklenir, 1-2 dakika karıştırılır. Kabukları soyulmuş nohut da tencereye konur, tuzu, suyu eklenerek iyice pişirilir. İstenirse içine bir iki tane yeşil ya da kırmızı biber atılabilir.