Etli Nohut nasıl yapılıyor

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 15 Şubat 2011 tarihinde açılan konu


  1. Etli Nohut için Malzemeler:
    2 su bardağı nohut,
    yarım kilogram kuşbaşı et,
    2 yemek kaşığı margarin,
    2 adet orta boy kuru soğan,
    1 kaşık domates salçası,
    yeterince tuz,
    su.

    Etli Nohut Hazırlanışı:
    Uygun büyüklükte bir tencereye ince kıyılmış soğanlar ve yağ ilave ederek et ile birlikte soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Domates salçası ilave edilip karıştırılır. 6 bardak su konur. Akşamdan ıslatılmış olan nohutlar birkaç su durulandıktan sonra eklenir. Orta hararetli ateşte nohutlar ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnmesine yakın tuzu eklenerek, sıcak servis yapılır.