Etli Muska Böreği Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 7 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Muska Böreği Nasıl Yapılır


    Etli Muska Böreği Tarifi, Resimli



    [​IMG]

    Malzemeler:

    2 adet yufka
    250 gr kuşnaşı et
    3 yemek kaşığı zeytinyağ
    2 adet domates
    1 adet soğan
    1 adet sivri biber
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Kızartmak için ayçicek yağı

    Yapılışı:

    Eti küçük keserek az su ilavesiyle pişirin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ilave edin. Domatesleri küp, sivri biberi ince doğrayın ve tencereye ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak ocaktan alın. Yufkaları rulo yapın ve 10 cm aralıkla kesin. Her bir parçayı açarak uç kısmına karışımdan yerleştirin ve muska şeklinde sarın. Kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün ve sıcak servis yapın.