Etli Milföy Böreği

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 6 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Milföy Böreği Tarifi

    Etli Milföy Böreği Nasıl yapılır

    Etli Milföy Böreği için gerekli malzemeler

    10 adet milföy hamuru
    500 gram dana kuşbaşı et
    2 adet orta boy havuç
    1 su bardağı haşlanmış bezelye
    1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    1 adet yumurta sarısı
    1 tatlı kaşığı sıvıyağ

    [​IMG]

    Yapılışı

    Öncelikle börek harcı için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun. Et suyunu çekene kadar arada bir karıştırıp kavurun. Havuçların kabuklarını soyarak ince halka şeklinde doğrayın. Havuç, bezelye ve baharatları tencereye ekleyin. 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Dereotunu ekleyip karıştırın ve soğumasını bekleyin.
    Fırın kabını yağlayıp tabanını ve kenarlarını milföyle kaplayın. Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın. Üzerini milföy hamuruyla kapayın. Sonra böreğin üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

    Afiyet olsun