Etli Mercimek Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 6 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi


    Etli Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır


    Etli Mercimek Yemeği İçin Malzemeler:

    500 Gr Kuşbaşı Et

    2 Su Bardağı Yeşil Mercimek

    4 Adet Kuru soğan

    3 Adet Domates

    1 Tatlı Kaşığı Salça

    2 Kaşık Margarin

    1 Miktar Tuz

    [​IMG]

    Etli Mercimek Yemeği Yapılışı:

    Yeşil mercimeği yıkayıp haşlayın, haşladıktan sonra suyunu süzün bir kenara bırakın. Tencereye eti koyun, margarini ve yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek karıştırın.(Mercimekli yemekte bol soğan mercimeğin tadını daha lezzetli, yapacaktır).Orta hararetli ateşte soğanlar hafif sararıncaya veya et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesi ve bir tatlı kaşığı salçayı ilave edip karıştırın. 5-6 su bardağı suyu ilave edip mercimekleri ilave edin. Orta hararetli ateşte, et ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin, inmesine yakın tuzu atıp biraz daha kaynatın. Mercimeklerin suyu yüzeylerine inince, servis tabağına boşaltıp, sıcakken servis yapın.

    Afiyet Olsun...