Etli Menemen Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 6 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Menemen Yapılışı


    Resimli Etli Menemen

    ETLİ MENEMEN


    200 gram orta yağlı koyun eti
    4 adet yumurta
    2 orta boy kuru soğan
    3-4 adet yeşil sivribiber
    yarım demet maydanoz
    2 kaşık yağ
    2-3 diş sarımsak
    yeterince tuz ve karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Öncelikle eti güzelce kavuruyoruz daha sonra Soğan ve biber doğranarak yağ ile hafif kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra, kabukları soyulan domatesler küp şeklinde doğranarak,maydanoz, tuz, karabiber ve kıyılmış sarımsak ile birlikte ilave edilir. Ayrı bir kapta çırpılan yumurtalar pişmekte olan karışımın üzerine dökülerek karıştırılır. Yumurtaların pişme düzeyi arzu edilen duruma gelince ateşten indirilir. Eğer yumurtaları çırpmadan pişirmek istiyorsanız, karışımın üzerine kırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak buhar ile pişmesi sağlanır ve soğumadan servis yapılır.