Etli lahana dolması nasıl yapılır tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 19 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli lahana dolması tarifi yapılışı Etli lahana dolması için malzemeler nelerdir yapım aşamalarını verirmisiniz


    Etli lahana dolması tarifi resimli

    Etli lahana dolması malzemeleri

    Yarım kilo kıyma
    4 çorba kaşığı yağ
    3 büyükçe soğan
    1 kahve fincanı pirinç
    1 çorba kaşığı domates salçası
    3 bardak su
    1,5 kilo dolmalık lahana
    Yarım çorba kaşığı tuz,
    karabiber.


    Etli lahana dolması yapılışı:
    Aşağı yukarı 1,5 kMoluk dolmalık bir baş lahanayı or tasından ikiye kestikten sonra göbek kısmını çıkarın. İçinde su bulunan tencereye koyup üzerine de tuz serperek” kuvvetli ateşte bir taşım kaynatınız. Lahanaları delikli kepçeyle sudan çıkarıp soğuttuktan sonra damarlı sert bölümlerini ayıklayıp, el büyüklüğünde parçalara bölünüz. Lehanalar pişmekte iken, başka bir tencereye rendelenmiş soğan, pirinç, kıyma, tuz biraz karabiber biraz da su i’âve ettikten sonra iyice yoğurunuz. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, bunları lahanaların içine koyunuz. Sigara sarar gibi yuvarlayarak dolmaları hazırlayınız. Sarılan dolmaları pişeceği tencereye yerleştiriniz. Üzerine yağ, sulandırılmış salça katarak tencereyi kapayın ve ateşe koyunuz. Orta ısıdaki ateşte 30 – 40 dakika arasında pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun...