Etli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 5 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır

    Etli Kuru Patlıcan Dolması yapılışı

    Bu yemek için gerekli olan malzemeler

    300 gr. kıyma
    15 adet kuru patlıcan
    Yarım bardak kırık pirinç
    2 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı sumak
    1 tatlı kaşığı pul biber
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 bardak su
    4 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    Yarım demet maydanoz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Soğanları dilim dilim doğrayın, bir kabın içine alın ve üzerlerine 1 tatlı kaşığı tuz serperek yoğurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra yarım bardak pirinç ilave edin. Pirinçler kırılana kadar yoğurun. Üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 4 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım demet kıyılmış maydanoz ekleyerek yoğurun. Tüm malzemeler birbirine karışınca 300 gr. dana kıyma ve 1 bardak suyu da ilave ederek yoğurun. Karışımı iyice yoğurduktan sonra kuru patlıcanların içine doldurun. Patlıcanları yatay olarak tencereye dizin. Tencereye dolmaların üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, patlıcanların üzerine bir tabak kapatın ve tencerenin ağzını da kapatarak ocağın üzerine koyun. Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen dolmalarınızı ateşten indirin ve servis tabağına alın.

    Afiyet olsun.