Etli Konserve Bezelye

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 4 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Bezelye Nasıl yapılır

    Etli Bezelye Tarifi

    Etli Bezelye için gerekli olan malzemeler

    Yarım kg kuşbaşı et
    1 kg. konserve bezelye
    2 adet patates
    2 adet domates
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı salça
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Eti bir tencereye koyun ve yarım çay bardağı su ilave ederek kavurun. Etler suyunu çektikten sonra zeytinyağını ilave edin. Soğanı da küp küp doğrayarak ekleyin. Soğanlar pembeleşince domatesleri rendeleyin ve etin üzerine ekleyin. Patatesleri de küçük küpler şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin. Salçayı ve tuzu ilave edin. Bezelyelerin suyunu süzün ve tencereye ekleyin. Tuzunu atın. 1,5 su bardağı sıcak su koyun ve pişirin.

    Afiyet olsun.