Etli Kereviz Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 3 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Kereviz Yemeği tarifi

    Etli Kereviz Yemeği Nasıl yapılır

    Etli Kereviz Yemeği için gerekli olan malzemeler

    300 – 400 gr. kuşbaşı et
    1 kg. kereviz,
    2 kaşık yağ,
    1 kaşık domates salçası,
    2 adet soğan, Tuz.

    Terbiyesi için :
    2 yumurta
    1 limon


    Yapılışı

    Kerevizleri soyun ve yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı un katılmış suyun içine küp şeklinde doğrayın. Etleri yıkayıp bir tencereye koyun ve suyunu çekmesini bekleyin. Etler suyunu çektikten sonra içerisine 3 yemek kaşığı yağ ve ince doğranmış soğan ekleyip hafifçe kavurun. Salça ve kerevizleri de ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra üzerini örtecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. 1 yumurta sarısını yarım limon suyu ile bir kasede çırpın. Yemekten aldığınız iki kaşık suyu yumurtaya ekleyin. Hepsini iyice karıştırıp yemeğin içine koyun. Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.