Etli Kabak Dolması Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 1 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Kabak Dolması nasıl yapılır

    Resimli Etli Kabak Dolması Yapılışı

    Etli Kabak Dolması için gerekli malzemeler

    10 adet kabak
    1 çay bardağı pirinç
    200 gr kıyma
    2 adet soğan
    Yarım demet maydanoz
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı nane
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Kabakların üzerini kazıyarak temizlendikten ve sert olan sap kısımlarını kesip atıldıktan sonra kabakları yıkayın. Bıçak veya oyacakla içlerini oyun. Pirinçleri yıkayıp süzdürün. Soğanları küçük küçük doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin. Fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurun. Dolmaların ağzını birer kabak veya domatesle kapatın. Üstünü örtecek kadar su koyup margarin de ekledikten sonra orta ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirin. Üzerine dereotu serpiştirerek servis yapın.

    Afiyet olsun