Etli İçli Köfte Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 30 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli İçli Köfte Nasıl Yapılır




    Resimli Etli İçli Köfte Tarifi



    [​IMG]

    Malzemeler :

    Dışı İçin:
    1 /2 kg. yağsız iki kere çekilmiş kıyma
    1/2 kg. kuru soğan
    1 demet maydanoz
    3 yemek kaşığı yağ
    Tuz-karabiber

    Hazırlanışı:

    İçinin hazırlanması:

    Küp şeklinde doğranmış soğanlar yağ ile hafif sarartılır, kıyma ve tuz ilâve edilerek iyice kavrulur. Ateşten alınır, kıyılmış maydanoz ve karabiber ilâve edilir, soğumaya bırakılır.
    Dışının hazırlanması: Orta bulgur, tuz su ilâvesi ile iyice yoğrulur. (30-40') Hamur macun kıvamına gelince yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. İçleri incecik oyulur, oyulan kısım hazırlanan içle doldurularak kapatılır.
    isteğe göre; hazırlanan köfteler tuzlu suda haşlanarak veya bol kızgın yağda kızartılarak servise sıcak olarak hazırlanır.

    Not: Tuzlu suda haşlanırsa kapak kapatılmaz.Kaynayan suyun üzerine süzgeç konur, süzgecin içerisine köfteler yerleştirilerek, kapak kapatılır ve buharda pişirilebilir.Kızartılarak hazırlanıyorsa, kızaran köfteler kapaklı bir kaba alınıp yumuşaması sağlanır.