Etli Havuçlu Pirinç Pilavı

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 29 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Havuçlu Pirinç Pilavı Nasıl yapılır

    Etli Havuçlu Pirinç Pilavı Tarifi

    Bu pilav için gerekli olan malzemeler:

    1.5 su bardağı pirinç
    1/2 kg yağsız kuşbaşı et
    1/2 ekmek kaşığı tereyağı
    1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    1 avuç dolusu badem içi
    2 orta boy havuç
    tuz
    karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Önceden pirinçleri ıslatın. Etleri yumuşayana kadar haşlayın. Diğer yandan bademleri öldürmeden haşlayın ve kabuklarını soyun. Bir tencereye tereyağı ve ayçiçek yağını koyup bademleri kavurun. Sonra da içine haşladığınız etleri ve havuçları ekleyin. 1-2 kez kavurun ve tuz ile karabiberi ekleyin. Önceden ıslattığınız pirinci de ekleyip tekrar kavurun. Üzerine etten kalan haşlama suyu ve yeterli miktarda su ekleyip pilavı pişirin.

    Afiyet olsun