Etli Hamur İşleri

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 29 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Hamur İşi Tarifleri


    Etli Hamur İşleri Tarifi


    Etli Mantarlı Hamur Bohçası Tarifi


    Mazlemeler:

    400 Gr. Dana Eti

    2 Havuç

    1 Soğan

    10 Mantar

    3 Patates

    1 Çay B. Domates Sos

    1 Çay B. Biber Sos

    2 Diş Sarımsak

    Tuz,karabiber,kekik

    Sıvıyağ

    Su

    Hamuru İçin:

    1 Çay B. Su

    1 Çay B. Süt

    1 Yumurta Akı

    Yarım Çay B. Sıvıyağ

    1 Tatlı K. Yaş Maya

    Tuz

    Üzeri İçin:

    Yumurta Sarısı

    [​IMG]

    Hazırlanışı:

    Dana etini kuş başı doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye koyup kavuruyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayıp etler suyunu saldıktan sonra ekleyip birlikte kavuruyoruz.

    Havucu ve mantarları iri bir şekilde doğrayıp katıyoruz. Domates ve biber sosunu ekliyoruz. Kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz. Etler piştikten sonra küp bir şekilde doğranmış patatesi döküyoruz.

    Altını kapatmaya yakın tuz, karabiber ve taze kekik ekleyip karıştırıyoruz. Hamuru için, su, süt, yumurta akı, sıvıyağ ve yaş mayayı karıştırma kabına koyup çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz.

    9 çorba kaşığı teleme un ve tuzu katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanması için 20 dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru 2 bezeye bölüyoruz.

    İki bezeden ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp ayırıyoruz. Hamurları büyük bir şekilde açıyoruz. Etli harcımızı iki hamura paylaştırıyoruz. Ayırmış olduğumuz hamurları şerit şeklinde yuvarlıyoruz.

    Hamurların kenar kısımlarını ortaya doğru bohça şeklinde sarıp şeritlerle bağlıyoruz.

    Üzerine yumurta sarısı sürüp biraz daha mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...


    Etli Ekmek Dolması Tarifi

    Malzemeler:


    500 gr kuzu but kuşbaşı

    1 adet kuru soğan

    2 çorba kaşığı sıvıyağ

    1 demet maydanoz

    1 çay kaşığı tarçın

    tuz

    karabiber

    4 adet pitta ekmeği

    Hazırlanışı:

    Sıvıyağda etleri ve küp doğranmış soğanları, etler suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Doğranmış maydanozu ve baharatları ekleyin. Pitta ekmeklerini ortadan yarısınıa kadar ikiye bölün ve hazıranan eti ekmeklerin içine doldurun. 200 derece fırında 10 dakika ısıtın ve servis yapın. Afiyet olsun...

    Etli Milföy Tarifi

    Malzemeler:

    20 adet milföy

    500 gram yağsız kuşbaşı dana eti

    2 adet kırmızı biber

    2 adet sivri biber

    1 demet taze soğan

    1 çorba kaşığı domates salçası

    1’er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, biberiye

    1 su bardağı sıcak su

    2 adet orta boy domates

    1 adet yumurtanın sarısı

    Hazırlanışı:

    Eti bir tavaya alıp suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerine, doğranmış biberleri, sonra taze soğanları ekleyin. Biber ve soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyin. Bir iki çevirip tuz, baharatlar ve sıcak suyu ekleyin. Etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.indirmeye yakın minik küpler halinde doğradığınız domatesleri de üzerine ekleyin. Hazırladığınız harcı 10 adet milföy hamuruna paylaştırın. Kalan milföyleri üstlerine koyup kenarlarını elinizle bastırıp birbirlerine yapışmalarını sağlayın. Bir bisküvi kalıbı ile böreklerin üst parçalarından kapaklar kesin. Börekleri fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun...

    [​IMG]


    Etliekmek Tarifi

    Malzemeler:

    5 Su Bardağı Un

    2.5 Su Bardağı Su

    1 Tatlı Kaşığı Tuz

    İç Malzemesi için:

    500 gr Kıyma

    2 Soğan

    Karabiber , Tuz

    1 Çorba Kaşığı Tereyağı

    Hazırlanışı :

    Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın. Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın.

    İnce doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

    Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın. afiyet olsun...

    [​IMG]