Etli Hafif Yemekler

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 30 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Yemekler


    Hafif Et Yemekleri


    ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ

    Etli Yaz Türlüsü Malzemeler:

    200 gr kuşbaşı kuzu eti

    1 adet patlıcan

    1 adet havuç

    1 adet kabak

    3 adet domates

    1 adet soğan

    1 adet patates

    5-6 adet mantar

    200 gr taze fasulye

    1 yemek kaşığı tereyağı

    4 su bardağı su

    Tuz, Karabiber

    Etli Yaz Türlüsü Yapılışı

    İnce ince doğradığınız soğanları bir tencerede tereyağı ile kavurun.

    Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyip, renkleri değişene kadar karıştırarak kavurun.

    Alaca soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcan, havuç ve kabağı, temizlenmiş ve doğranmış fasulye ile mantarları ilave edin.

    Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.

    Damak tadınıza göre tuz ve karabiberi ekleyin.

    4 bardak su ekleyin.

    Etler iyice pişinceye kadar yüksek ateşte pişirin.

    Ocaktan alınca yarım saat dinlendirin ve servis edin.

    PATATESLİ ÇITIR KÖFTE

    Patatesli Çıtır Köfte İçin Malzemeler:

    500 gr kıyma,

    3 orta boy patates,

    1 adet yumurta,

    1 orta boy kuru soğan,

    1 dilim mısır ekmeği,

    1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,

    1 diş sarımsak,

    ¼ demet taze maydanoz,

    ¼ demet taze nane,

    ¼ demet taze kekik,

    ¼ tatlı kaşığı karabiber,

    1 tatlı kaşığı tuz,

    5 yemek kaşığı zeytinyağı.

    Patatesli Çıtır Köfte Yapılışı:

    Patatesleri rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birkaç dakika pişirin.

    Fıstığı bir yemek kaşığı zeytinyağıyla hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

    Kıymaya kavrulmuş fıstık, patates, yumurta, ufalanmış mısır ekmeği, ince doğranmış maydanoz, nane, kekik ve tuzu ilave edin.

    Yoğurarak köfte hamuru yapın, hazırladığınız köfte hamurundan bir yemek kaşığı alarak köfteleri elinizle şekillendirin, yapışmaz bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir diş sarımsak ile köfteleri ters yüz ederek pişirin.


    FIRIN POŞETİNDE BİFTEK

    Fırın Poşetinde Biftek İçin Malzemeler:

    1 adet orta boy soğan

    2 diş sarımsak

    10 adet mantar

    300 gr dana biftek

    Tuz, Karabiber

    isteğe göre kekik ve kırmızı pul biber

    Fırın Poşetinde Biftek Yapılışı:

    Bifteğinizi parmak kalınlığında doğrayın.

    Soğanın ve sarımsakların kabuğunu soyup 2-3 parçaya bölün. Mantarları boyuna 2 parçaya bölün.

    Tüm malzemeyi baharatlarını da ekleyerek fırın poşetine alın. Fırın poşetini tepsiye yerleştirin, poşetin ağzını kapatıp bıçak yardımıyla üzerinde 2-3 delik açın.

    Etleri 200 derece önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin.

    Yeşillikler ile servis yapın.

    Afiyet Olsun...


    ETLİ NOHUT YEMEĞİ

    Etli Nohut Yemeği İçin Malzemeler:

    300 gr. kuşbaşı dana eti

    1 adet soğan

    1 diş sarmısak

    1 yemek kaşığı salça

    1,5 su bardağı nohut

    Tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağ

    Etli Nohut Yemeği Yapılışı:

    Nohutları bir gece önceden ıslatıp ertesi gün hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Ben nohutu böyle haşlayıp buzluğa kaldırıyorum ki sonra ihtiyacım olunca hazır olsun.

    Etleri yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama suyuna bir iki dal defne eklerseniz daha aromalı ve leziz bir etiniz olur.

    Bir tencereye sıvıyağ döküp soğan ve sarmısağı küçük doğrayıp kavurun. Üzerine salçayı ilave edin. Bir kaç dakika sonra haşlanmış etleri de ekleyin ve etlerle kavurmaya devam edin. 2 su bardağı kadar suyu da ilave edin. Su kaynamaya başlayınca nohutları sonra tuz ve baharatları ekleyin. Nohutlar biraz daha yumuşayınca ocağın altını kapatın.

    Afiyet olsun...