Etli Fırın Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 26 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Fırın Yemeği Tarifleri

    En güzel etli fırın yemekleri

    Fırında Çömlek Eti

    Bu yemek için gerekli olan malzemeler

    1,5 kilo kemikli kuzu eti
    2 bardak un
    6 soğan
    4 domates
    200 gram sivribiber
    10 diş sarımsak
    su
    karabiber
    tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Unu su ile yoğurun ve sert bir hamur yapın. Sarımsak, biber ve soğanı kıyın. Domateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler şeklinde doğrayın. Doğradığınız malzemelere, et, tuzu ve biberi ekleyerek karıştırın. Karışımı, kapaklı bir güveçte, yeterince su koyarak bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Hava sızmaması için kapağı hamurla sıvayıp, 1 saat 15 dakika 200 C ye ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra hamuru kırarak çıkarın. Afiyet olsun.


    Fırında Patlıcan Kebabı

    Bu yemek için gerekli olan malzemeler

    - 1 kg. patlıcan
    - Üzeri için 2 adet domates ve 2 adet sivri biber
    - 1 yemek kaşığı salça

    Etli Harç İçin
    - 1/2 kuşbaşı kuzu eti
    - 2 adet domates
    - 2 adet sivri biber
    - 1 adet soğan
    - 2 – 3 diş sarımsak
    - Tuz
    - Karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Patlıcanları alaca soyun, doğrayın ve 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzün ve derin yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran patlıcanları havlu peçete serdiğiniz bir kaba alarak fazla yağını alın. Kuşbaşı eti bir tencerede kavurun. Suyunu salıp geri çekince yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip öldürene kadar kavurun. İnce doğranmış sivri biberleri ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesi de ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de ilave edip pişirin. Kızaran patlıcanların yarısını fırın kabına döşeyin. Üzerine etli harcı yayın. Etlerin üzerine kalan patlıcanları döşeyin. Kabuğu soyulup doğranmış domatesleri ve biberleri doğrayın, en üste serpin. Bir kasede salçayı kaynar su ekleyip karıştırarak çözdürün. Tuzunu ilave edin ve yemeğin üzerine gezdirin. Salçalı suyun üstteki patlıcanlarla aynı hizada olması gerektiğini göz önünde bulundurarak bir miktar daha kaynar su ilave edebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede -mümkünse alttan ısıtmalı olarak pişirin. Afiyet olsun