Etli Enginar Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 25 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Enginar Yemeği Tarifi


    Etli Enginar Yemeği Nasıl Yapılır


    Malzemeler:

    4 adet enginar
    250 gr kuzu kuşbaşı
    10-15 adet arpacık soğan
    1 adet havuç
    1 adet patates
    1 çay bardağı konserve bezelye
    1 çay bardağı çiçek yağ
    1 çorba kaşığı salça
    1 su bardağı su
    Tuz

    Yapılışı:

    Tencereya yağ konur, ısınınca et ve arpacık soğanı atılır. Et suyunu bırakıp çekince küp doğranmış havuç ve patates atılır. Sebzeler yumuşamaya başlayınca salça, bezelye ve enginar eklenir. Tuz katılır ve sıcak su konur. Kapaklı olarak enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Servis tabağına enginar konur, oyuk kısmına et ve sebzeler doldurulur. Sıcak servis yapılır.

    [​IMG]

    Afiyet Olsun...