Etli Enginar Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 26 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Etli Enginar Tarifi


    Yararları saymakla bitmeyen sebze yemekleri tarifleri paylaşmaya devam ediyoruz sizlerle yine güzle etli sebze yemeği tarifini sunuyoruz sizlereEtli enginar nasıl yapılır gerekli malzemeler ve yeğimizin tarifi burada...

    Etli Enginar Malzemeleri


    - 8 Adet enginar
    -1 tane kuru soğan
    -1 tane patates
    -200 gram kuşbaşı et
    1 Adet havuç
    -Sıvıyağ
    -1 çay bardağı bezelye
    - 1 çorba kaşığı salça
    -1/2 limon suyu
    -2,3 çay kaşığı tuz


    Etli Enginar Yapılışı


    Yemeğimiizn yapımına Enginarı 2 çay kaşığı tuz ve limon suyu sıkılmış suda haşlayarak başlıyoruz.Daha sonra enginarlar haşlanırken eti bir tencereye koyup yağ ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.Suyunu çeken ete ince doğranmış soğanları ekleyin rengini alana kadar kavurmaya devam edin.Salçayıda ekleyip bir iki karıştırıp üstünü 1 parmak geçecek kadar su koyup eti pişmeye bırakın..Et yumuşayınca içine küp doğranmış havuç ve bezelyeyi ekleyelim.10 dakika kadar pişirin..Havuçlar yumuşamaya başlayınca küp doğranmış patateside ekleyelim.Hepsi iyice pişene kadar kaynatın.Eğer suyu azalırsa su ilave edin..İyice pişen iç harcın altını kapatın..Haşlanan enginarları karnıyarık tenceresine dizin.İçlerine harcı paylaştıralım.Kalan suyuda tencereye koyup enginarla beraberde 5 dakika pişirip sıcak servis yapın.Dilerseniz ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizip fırında da son pişirebilirsiniz.Kolay gelsin sevgili hanımlar..