Etli Ekmek

'Damak Keyfi' forumunda breakstar tarafından 12 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. Etli Ekmek

    Malzemeler:
    5 Su Bardağı Un
    2.5 Su Bardağı Su
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    İç Malzemesi
    500 gr Kıyma
    2 Soğan
    Karabiber , Tuz
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı



    HAZIRLANIŞI :
    Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın.
    Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın.
    İnce doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin.
    Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
    Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.
     



  2. Cevap: Etli Ekmek

    Hiç uğraşamam. Konya ya gittiğimde Bluem bana yapar nasıl olsa ;)