Etli Ekmek Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 25 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Ekmek Nasıl Yapılır

    Etli Ekmek Yapılışı

    Etli Ekmek için gerekli olan malzemeler

    4 su bardağı un
    Yarım paket yaş maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    Alabildiği kadar ılık su

    İç harcı için:

    200 gr.kıyma
    1 soğan
    2 domates
    3 sivri biber
    1 tutam maydanoz
    1 çorba kaşığı salça
    sıvıyağ
    tuz
    karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Un ve tuzu bir karıştırma kabına alın. Ortasını açıp içine mayayı koyun. Alabildiği kadar su ile hamuru güzelce yoğurun.

    Daha sonra iç harcını hazırlamaya başlayın. Kıymayı bir kaba alın. Soğanları doğrayıcıdan geçirip biber ve domates ile karıştırıp kıymanın üzerine ekleyin. Salçasını da ilave ederek karıştırın.Tuzu da ekleyin.

    Hamurları ortalama 12 bezeye bölün. Uzun lavaş gibi açın. Üzerine açık yer kalmayacak şekilde harçtan sürerek tepsiye alın. İyice ısınmış fırında 250 derecede kurutmadan pişirin. Bu hamurdan fırın tepsisine göre tam 6 etli ekmek çıkar. Pişen etli ekmeklerin üzerine kıyılmış maydanoz serperek, limon dilimleri ile servis yapın.

    Afiyet olsun