Etli Düğün Pilavı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 5 Ocak 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Düğün Pilavı Tarifi Resimli
    Resimli Etli Düğün Pilavı Tarifi

    Malzemeler:
    2 su bardağı pirinç
    Yarım kg kuzu eti kuşbaşı
    1 çay bardağı nohut
    1 kahve fincanı kuş üzümü
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz, Karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı: Nohudu haşlayalım. Nohutlar hafif yumuşadığında eti ilave edip pişirelim. Tuzunu ve karabiberi ekleyip tencereyi ateşten indirelim. Başka bir tencerede tereyağını kızdırıp pirinci hafif kavuralım. 3 su bardağı nohutlu et suyu ve kuşüzümünü pirince ekleyelim. Pirinçlerin pişmesine yakın etli nohudu ilave edelim. Pilav suyunu çekince on dakika dinlendirip sıcak servis yapalım.

    Afiyet olsun.....