Etli Diyet Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 26 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Diyet Yemekleri



    Etli Diyet Yemek Tarifleri





    Havuçlu Dana Eti Diyet Yemeği

    Malzemeler:
    # 600 gr dana kuşbaşı
    # 3 havuç
    # 1 soğan
    # 2 çorba kaşığı un
    # 1 defneyaprağı
    # 1 su bardağı su
    # 1 çorba kaşığı limon suyu
    # 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    # 2-3 dal maydanoz
    # Tuz

    Hazırlanışı:
    * Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın. Eti unlayıp fazlasını silkeleyin.

    * Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin.

    * Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

    Bu yemeğin 1 porsiyonu 220 kaloridir.


    Bademli Tavuk

    Malzemeler

    600 gram ( 2 adet) tavuk göğüs eti

    50 gram soyulmuş çiğ badem

    10 gram (1 yemek kaşığı) sızma zeytinyağı

    2 diş sarımsak

    3-4 tane karabiber

    Tuz

    Hazırlanışı

    Zeytinyağı ile bademleri sararana kadar kavurun. Küçük parmak boyunca ince uzun kestiğiniz tavuk etini ekleyin. Yaklaşık 10 dakika ağzı kapalı ve ocağı kısık bırakarak pişmeye bırakın.
    Tavuklar sulandığında karabiber ve tuzu ilave edip ocağın altını açın. Tavukların piştiğinden emin olduğunuzda ocağı kapayın ve sıcak servis yapın.


    Mantarlı et sote

    Malzemeler


    Dana eti 250 gr

    Kuru soğan 1 orta boy

    Çarliston biber 2 orta boy

    Domates 4 adet

    Mantar 400 gr ( 1 paket)

    Zeytinyağı 2 çorba kaşığı

    Tuz, karabiber, kekik

    Hazırlanışı

    Dana etini ılık suyla yıkadıktan sonra küçük kuşbaşı şeklinde kesin. Teflon tavaya yağ ile beraber etleri koyup kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
    Bu sırada kapak kapalı olursa daha iyi pişer. Et sulanıp suyunu çekmeye başladığı sırada ince doğranmış soğan, biber ve domatesleri ekleyip yaklaşık 15–20 dakika daha pişirin.
    Etleri kontrol edin, piştiyse tuz, baharat ve kekiğini ilave edip 2 dakika sonra ocağı kapayın ve sıcak servis yapın.
    Dilerseniz mantarlı et soteyi küçük güveçlere paylaştırıp üzerine az miktar light kaşar rendesi ilave edip fırınlayabilirsiniz
    . Kaşar rendesi eklediğinizde 100 kalori fazla alacağınızı önceden lütfen hesap edin.