Etli Çiğ Köfte Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 23 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Çiğ Köfte Tarifi

    Etli Çiğ Köfte Yapılışı

    Etli Çiğ Köfte için gerekli olan malzemeler

    250 gram kuşbaşı (yağsız) macun gibi çekilir. (İçinde etin siniri kalmayacak şekilde)
    4 çay bardağı köftelik bulgur,
    1 adet orta boy soğan ince kıyılmış,
    2,5 su bardağı hakiki Urfa isotu,
    4-5 diş kıyılmış sarımsak,
    Bir tatlı kaşığı tuz,
    3-4 dal yeşil soğan ince kıyılmış(başından),
    Bir tatlı kaşığı karabiber,
    Bir tatlı kaşığı kimyon,
    1 demet maydanoz,
    Bir tatlı kaşığı salça,
    Kesme ufalanmış buz

    [​IMG]

    Yoğurma tepsisinin içine isotu boşaltın. İçine et, karabiber, tuz ve kimyonu ekleyin. İnce doğranmış sarımsak ve soğanı da ilave edin.
    Ufalanmış buzdan 2 yemek kaşığı kadar az önceki harcın içerisine koyun. Bu harcı macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Sonra harcın içini açın ve kişi başına 1 çay bardağı olmak üzere 4 çay bardağı köftelik bulgur koyun. Belirli aralıklarla ufalanmış buzları alarak 20 dk kadar yoğurun. Köfte lokum kıvamına geldikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip, 1-2 dönüm yoğurulduktan sonra yeşilliği (maydanozu-yeşil soğanı) eklenerek hafifçe azar azar su alarak yumuşatın. Yoğurduğunuz köfteden elinizin içi büyüklüğünde alıp yuvarlayarak tabağa basın.

    Afiyet olsun