Etli Biber Dolması

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 23 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Etli Biber Dolması Tarifi


    Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır


    Malzemeler:

    15 adet orta boy dolmalık biber
    250 gr. dana kıyma
    1 su bardağı dolmalık pirinç
    50 gr. margarin yada 1 çay bardağı sıvı yağ
    2-3 adet domates
    yarım demet maydanoz
    1 orta boy kuru soğan
    1 çorba kaşığı domates salçası
    2 su bardağı sıcak su
    tuz
    karabiber
    kırmızı biber
    kuru nane

    [​IMG]

    Yapılışı:

    1- Dolmalık biberleri iyice yıkayın, sap kısımını kapak yapılabilecek şekilde bıçakla yardımı ile kesin ve tüm çekirdekleri çıkarın. Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın.

    2- Pirinçleri yıkayıp iyice süzün, domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartarak kıyın.

    3- Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, margarinin ya da sıvıyağın yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırın.

    4- Bir tatlı kaşığı yardımı ile biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun, çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak.

    5- Doldurulmuş dolmalık biberleri ortaboy bir tencereye dik ve yakın olarak yerleştirin. Kalan yağı ve domates salçasını küçük bir kapta kavurarak içine iki bardak kaynar su ilave edin. Hazırladığınız sosu biberlerin yanından tencereye koyun.

    6- Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin. Yarım saat sonra biberlere çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir.
    Servis tabağına aktarıp, dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

    Afiyet Olsun...

    [​IMG]