Etli biber dolması yapmanın püf noktaları

'Damak Keyfi' forumunda Nalan tarafından 10 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu


  1. Etli biber dolması ev halkının severek yediği bir yemek ceşididir.

    Malzemeler
    10-15 tane dolmalık bıber
    450 gr. dana kıyma
    1 su bardağı sıvı yağ (Yarısından cogu harca, kalanıda tencerede yemegın suyu ıcın salca ıle kavrulmaya)
    1 su bardagı kadar pirinç
    2 tane kuru sogan
    Domates salcası arzu eden için bıber salcasıda ılave edılebılır salcası az olursa 3-4 tane domatesde ılave edebılırsınız ekşı olmaması ıcın fazla gök suyunu harc ıcıne koymuyorum
    bol baharat sumak ,karabıber pul bıber,kekık tuz, nane, Maydonos

    yemek kaşığı yardımı ile biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun, Çok fazla doldurmayınızkı pırıncler şiştıkce daha fazla yer kapıyacagından bıberlerın içi taş gıbı sımsıkı olmasınVe arzu edersenız arasına bır kac tanede domates doldurabılırsınız ve tencereye dik olarak döşeyerek 2 su bardagıda su ilave edıp bırazda sıvı yağla salca koyunuzkı dolmanın suyuda göze vede damaga hıtap etsın

    Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin. Yarım saat sonra biberlere çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir. Servis tabağına aktarıp, dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/etli-biber-dolmasi-49065.jpg]etli-biber-dolmasi-49065[/IMGALT]