Etli Biber Dolması Tarifi -Etli Biber Dolmasının Püf noktaları

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 26 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Etli Biber Dolması Yapılışı



    Etli Biber Dolması Tarifi -Etli Biber Dolmasının Püf noktaları

    [​IMG]

    Malzemeler

    * 500 gram dolmalık biber
    * 250 gram kıyma
    * 1 avuç pirinç
    * 1 soğan
    * Yarım demet maydanoz
    * Bir kaşık margarin
    * Tuz,karabiber.


    Etli Biber Dolması tarifi

    İçinin Yapılışı

    1 – Kıymayı,ince kıyılmış soğan ve ayıklanıp yıkanmış pirinçle karıştırın.Fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin.
    2 – Tuz,karabiber ve kıyma az yağlı ise margarinle yoğurun.
    3 – Dolma içinin sert olmaması için birazcık su ilave edin.Bu malzemeyle yaz-kış dolma ve sarma içi doldurabilirsiniz.

    ETLİ BİBER DOLMASI

    1 – Biberleri yıkayın.Sap kısmının yarım santim altından kesip içini temizleyin.Hazırladığınız dolma içini sıkıştırmadan doldurun.Ağızlarına, biberin üzerinden çıkardığınız kapakları veya birer dilim domatesi koyun.
    2 – Çelik tencerenize ağızları yukarı gelecek şekilde yerleştirin.Çok kısık ateşte 40-45 dakika pişirin.Biberler yumuşayınca ocaktan indirin, 5-10 dakika dinlendirdiktensonra servis yapın.

    PÜF NOKTASI:

    Dolma haranın içine l çorba kaşığı(eritilmemiş) Sana katarsanız,iç malzeme daha iyi pişer. Dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatırsanız,
    sarsılmadan pişeceklerinden şekilleri daha düzgün olur.

    ALINTI