Etli Bamya Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 25 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Etli Bamya Tarifi


    Bamya herkes tarafından pek sevilmez belki ama aslında güzel pişirildiğinde çok lezzetli bir yemektir tarifmizdeki ince ayrınlara dikkat ederek Etli bamya yemeğini yapın Bamyanın lezzetinin farkına varın..

    Etli Bamya İçin Gerekli Olan Malzemeler

    -500 gr. kuşbaşı et
    -1 limon.
    -2 adet domates,
    -3 adet soğan, 2 kaşık yağ, Tuz
    -750 gr.taze bamya

    [​IMG]


    Etli Bamya Yapılışı


    -Bamyaları ayıklamadan yıkayıp kurulayınız, Baş kısımları koni biçiminde kesip çıkarın.Bir kere daha yıkayıp süzgece bırakın, Ete yağı, soğanı koyup hafifçe kavurun.Yıkadığınız Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ete ilâave edin. Bir iki de domatesle karıştırıp domatesleri öldürünüz,4 bardak sıcak su, tuz koyup etleri pişiriniz.1 limon suyu sıkıp bamyaları atın.Bamyalar ve et istenilen yumuşaklığa gelince ateşten alın yemeğiniz artık servise hazır duruma gelmiştir ellerinize sağlık bayanlar.Afiyet olsun beyler...