Etli Aşir ( Dövme)

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 16 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Etli Aşir ( Dövme)
    Etli Aşir ( Dövme) Hatay
    Etli Aşir ( Dövme) Yemek Tarifleri
    Etli Aşir ( Dövme) Yemek Tarifi Resimli
    [​IMG]
    ETLİ AŞİR (DÖVME) (HATAY)

    MALZEMELER
    1 yemek kaşığı toz biber
    500 gr. incik
    1 yemek kaşığı tuz
    3 su bardağı dövülmüş buğday
    1 büyük baş soğan
    1 çay bardağı nohut
    125 gr. tereyağı
    1 yemek kaşığı kimyon
    200 gr. ceviz içi

    YAPILIŞI
    Buğday bir gece bekletilerek açılması sağlanır. (Arzuya göre nohut ilave edilebilir.) Bütün malzeme düdüklü tencerede konularak 1 saat pişirilir. Piştikten sonra tahta bir kaşıkla 20 dk. kadar et ve buğday özdeşleşinceye kadar dövülür. Bir tavada tereyağı kızdırılarak yağın üçte biri tavada kalacak şekilde ayrılarak gerisi tenceredeki aşir'in üzerine dökülüp karıştırılır. Servis tabağına alınır. Ceviz içi, tavadaki yağın üzerine konularak yağda çevirilip tabaktaki dövmenin üzerine dökülür. Kimyon kuru bir tavada hafif kavrularak tabaktaki aşir'in üzerine servis edilir.