Etli Ana Yemekler

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 22 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Etli Ana Yemekleri


    Etli Ana Yemekleri Tarifleri

    Marullu Kuzu Kapama


    Malzemeler:

    500 gr kuzu eti (yağlı)
    yarım demet taze soğan
    yarım demet maydanoz
    isteğe göre tutam taze nane
    1,5 – 2 su bardağı su
    Tuz
    marul ya da kıvırcık yaprakları

    [​IMG]

    Yapılışı

    1- Taze soğanı ve maydanozu yıkayıp iri iri doğrayın. Maruldan etleri kapatacak kadar yaprak ayırıp bol suda yıkayın.
    2- Parçalara böldürdüğünüz kuzu etini yıkayın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar su koyun.
    3- Kısık ateşte köpükler çıkıncaya kadar eti kaynatın. Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.
    4- Soğan, maydanoz ve istediğiniz miktarda tuzu etlere ekleyip karıştırın.
    5- Marul yaprakları ile etlerin üzerini örtüp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
    6- İsteğe göre marul yapraklarıyla servis edin.

    Tavuk Kavurma


    Malzemeler

    1 adet tavukgöğsü (2 parça)
    1 adet dolmalık kırmızıbiber
    1 adet orta boy soğanın yarısı
    1 diş sarımsak

    Marinesi

    3 yemek kaşığı yoğurt
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    tuz
    karabiber
    2 çay kaşığı zerdeçal
    1 çay kaşığı garam masala (isteğe göre)

    [​IMG]

    Yapılışı:

    1- Tavukgöğsünü küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine marine malzemelerini ekleyerek iyice karıştırın. Kasenin üzerini bir streç film ile kapatarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
    2- Zeytinyağını tencereye alın piyazlık doğradığınız soğanları, ince kıydığınız sarımsağı ve biberi tavaya alıp 1-2 dakika soteleyin.
    3- Sotelediğiniz soğanlara tavukları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tavuklar yumuşayıncaya kadar kavurup ocaktan alın ve servis yapın.
     



  2. Cevap: Etli Ana Yemekler

    Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi


    Malzemeler:

    250 gr kıyma (yağsız)
    1 lt su
    1 yemek kaşığı yulaf kepeği
    1 adet soğan (rendelenmiş)
    1 adet küçük soğan
    1 diş sarımsak
    1 adet yumurtanın akı
    isteğe göre ince kıyılmış maydanoz
    tuz
    karabiber

    Terbiyesi için:

    1 adet yumurtanın sarısı
    yarım limon suyu
    1,5 su bardağı light yoğurt

    Üzeri için:

    Kuru nane

    [​IMG]

    Yapılışı:

    1- Derin bir kap içinde tüm köfte malzemesini iyice yoğurun ve top haline getirin.
    2- Hazırladığınız toptan, cevizden biraz daha ufak parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayıp geniş bir tabağa alın.
    3- Suyu tencereye alıp kaynatın, su kaynayınca kısıp hazırladığınız köfteleri içine atın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.
    4- Bir kâsenin içinde 1 su bardağı yoğurdu, 1 adet yumurtayı ve yarım limon suyunu alarak çırpın.
    5- Kaynayan sudan yoğurtlu karışımın içine azar azar dökerek karıştırın. Tamamı karıştığında tamamını tencereye ilave edin.
    6- Yoğurdun kesilmemesi için kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
    7- 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Kuru nane serperek servis yapın.
     



  3. Cevap: Etli Ana Yemekler

    Izgara Kuzu Pirzola Tarifi


    Malzemeler

    12 adet kuzu pirzola

    Naneli Bezelye Püresi Malzemeleri

    4 yeşil soğan
    25 gr. tereyağı
    200 gr. donmuş bezelye
    1 çay kaşığı taze doğranmış nane yaprağı
    1 çorba kaşığı mascarpone peyniri

    Kavrulmuş Patates Dilimleri Malzemeleri

    2 adet büyük boy yıkanmış patates
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    Taze öğütülmüş deniz tuzu

    [​IMG]

    Yapılışı

    1. Fırını 200°C’ye kadar ısıtın.

    2. Bezelye püresini yapmak için yeşil soğanları ince ince doğrayın. Küçük bir tavada tereyağı içinde hafifçe yumuşatın.

    3. Bezelyeleri ve 200 ml su ekleyin. Bezelyeler iyice yumuşayana kadar 5 dakika kaynatın ve nane yapraklarını ekleyin.

    4. Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı kullanarak tava içinde blendırdan geçirin. Mascarpone ekleyin ve çok yumuşak bir püre elde edinceye kadar tekrar blendırdan geçirin.

    5. Patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyin. Geniş bir fırın tepsisine dizip üstlerine zeytinyağı ve deniz tuzu serpin ve fırına verin. 45 dakika veya kırmızı kahverengi bir renk alıncaya dek pişirin. Dilimleri kağıt havluda süzdürün.

    6. Pirzolalara tuz ve biber serpip dışı gevrek ortası yumuşak pembe bir hale gelene kadar her iki tarafını da ızgara edin.

    7. Naneli bezelye püresi ve kavrulmuş patates dilimleriyle servis edin.