Et Yemekleri

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 3 Nisan 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Aşkın Doruğu (6 Kişilik)


    [mark=FFFF33] Malzemeler[/mark]
    2 Soğan
    2 Havuç
    1 Kereviz
    1 Sap Pırasa
    1,2 kg Patates
    1 Demet Dereotu
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Et Suyu Tableti
    1 Defne Yaprağı
    1,3 kg Dana Fileto
    500 gr Süt Kreması
    Rendelenmiş Limon Kabuğu
    Tuz, Karabiber

    [mark=FFFF66]Yemeğin Tarifi [/mark]
    Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. 2,5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
    Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Patatesleri haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın.
    Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz. Bunun için et suyunu bir süzgeçten geçirin. Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin.

    [​IMG]
    HASANPAŞA KAĞIT KEBABI _
    ( 8 KİŞİLİK )
    [mark=FFFF66]Malzemeler : [/mark]
    1200 gr. kuzu veya koyun eti
    2 adet domates
    3 adet havuç
    1 sap kereviz
    5 adet patates
    1 adet soğan
    2 tatlı kaşığı kekik
    1 çorba kaşığı margarin
    8 adet yağlı kağıt
    Karabiber
    Tuz

    [mark=FFFF66] Hazırlanışı :[/mark]
    Domatesin kabuklarını soyup, küçük parçalara doğrayın. Soğanı rendeleyin. Maydanozla kereviz yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Havuçların dışlarını kazıyın, kabukları soyulmuş patateslerle birlikte ufak parçalara doğrayın.

    Eti de kuşbaşı doğrayın.

    Bir tavaya margarin ile rendelenmiş soğan ve kesilmiş etleri koyarak karıştırarak kavurun. Etler kavrulunca bunları yağlı kağıtların ortalarına yerleştirin.


    Sebzeleri de üstlerine serpiştirin. Tuzunu, biberini ve kekiğini de serptikten sonra her yağlı kağıdın uçlarını paket yapar gibi birleştirerek iyice kapayın.

    Kağıt paketleri bir tepsiye yerleştirdikten sonra orta sıcaklıkta bir fırına koyun. Fırının ısısını hafifletin ve kebapları fırında 2 saat pişirin.

    Kebaplar pişince bunları kağıtlarıyla servis tabağına yerleştirip sofraya çıkarın.

    [​IMG]

    TAS KEBABI

    [mark=FFFF66]Malzemeler :[/mark]
    1 kg. kuşbaşı koyun eti
    2 çorba kaşığı margarin
    3 orta boy soğan
    2 orta domates veya 1, 5 çorba kaşığı
    tuzsuz domates salçası
    Tuz

    [mark=FFFF66] Hazırlanışı :[/mark]
    Soğanları zar şeklinde doğrayın. Eğer domates kullanacaksanız, kabuklarını soyup bir kaba rendeleyin.

    Bir tencereye margarin koyarak kızdırın ve kuşbaşı kesilmiş koyun eti ilave ederek etlerin her tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartın.

    Etleri bir delikli kepçe ile tabağa alıp tenceredeki yağa soğanları da katarak pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurun.

    Tencereye rendelenmiş domates veya tuzsuz domates salçası ile tuz ilave edin. Etleri tekrar tencereye koyun, üzerine iki bardak su ilave edin ve pişmeye bırakın.

    Suyunu çektikçe 1-2 bardak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşak bir hal alıncaya kadar yaklaşık 2 saat pişirip servis yapın.

    [​IMG]
    ZIRBAÇ ( 5 kişilik )
    [mark=FFFF66] Malzemeler [/mark]:
    10 koyun ve keçi paçası
    10 diş sarımsak
    1 gr. zerde
    2 1/2 çorba kaşığı sirke
    8 dövülmemiş karabiber

    [mark=FFFF66] Hazırlanışı :[/mark]
    Paçaları iyice yıkayıp temizleyin ve ateşte üzerlerindeki kılları alazlayın. Bu paçaları 8 bardak su, tuz ve karabiber ile kaynatıp pişirin. Paçalar pişince kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün

    Ayıklanmış paçaları zerde ile tekrar tencereye koyun ve bir sefer kaynatın. Bu arada sarımsakları iyice dövün ve sirke ile karıştırın. Zırbacı ateşten indirin ve bu sirkeli sarımsakla karıştırın.

    Sıcakken kaplara boşaltılıp soğumaya bırakın. Servisten önce bu kaseleri ılık suda hafif ısıtın ve tabaklara başaşağı çevirerek koyun ve servis yapın.


    NOT: Zırbaç ateşten indirildikten sonra sıcak da servis yapılabilir fakat soğuk zırbaçın görünümü çok daha iştah açıcıdır
     



  2. devam arkadaşlar sırada ne var sütlü tatlılarmı:f106:

    et yemekleride çok güzel ezlem ama en sondakini hiç dumamıştım

    (zırbaç)merak ettim ama ben paça sevmem ki deniyemicem hem birazda zor gibi:(

    teşekkürler güzel tarifler için emeğine sağlık ezlem :f9:
     



  3. bencede çok güzellerrrrrrrrrrr mımmmmmmmmmm:f66: elinize sağlıkkkkkkk,düğünmü varrrr yemeklerrrrrr:f40: pastalar, sırada börek çeşitleri var sanırımmmmmmm :f63:
     



  4. Yaaaaa benim yiyceğim hiç yemek yok burda :f20:
    Ezlem yaaaa aç kaldım bana uygun soğansız, domatessiz bi yemek yapmamışsın
    peynir ekmeğe talim etcem :f20:
     



  5. ezlem benimki aşkın dorugu olsun dubleeeeeee
    emeğine saglık arkadasımmm
    paylaşım için teşekkürlerrr
     



  6. Yaw! bu kadar malzeme ile ben 10 ceşit yemek yaparim :f106:

    Pratik yemekleri severim, netten vakit olmuyor ki öyle çok süper yemekler yapim :oops:

    Ben en iyisi tas kebabını alayım :f40:

    Diger yemekleri yapanlar olursa davet bekliyorum :f106: Ellerinize saglık Ezlem :f118: :f118: :f118:
     



  7. ezlem bende zırbaç alim 3 porsiyon olsun:f30:

    emeğine sağlık ezlem:f40:
     



  8. [TABLE="width:70%;background-image:url('http://www.forumdas.net/images/toolbox/backgrounds/24.gif');"][CELL="filter:;"] Ben Fazla Yemek Yemem Ama et İ Görünce Hiç Dayanamam Bi De Kırmızı Et Şiştim Eline Sağlık Kesene Bereket [/ALIGN][/CELL][/TABLE][/ALIGN]:f118: :f196: