Et Nasıl Terbiye Edilir?

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 13 Eylül 2010 tarihinde açılan konu


  1. Et Nasıl Terbiye Edilir?
    Et Nasıl Terbiye Yapılır?
    Et Terbiyesi Tarifi
    Et Terbiyesi


    Malzemeler


    250 gram kuzu eti (biftek, külbastı olabilir)
    1 adet büyük boy soğan
    3 diş sarımsak
    3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı kekik
    Hazırlanışı,


    Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin.
    Rendelenmiş soğanın suyunu sıkın.
    Elde ettiğiniz soğan suyunu derin ve geniş bir kaba alın.
    Sarımsağı incecik rendeleyip soğan suyuna ekleyin.
    Zeytinyağı ve kekiği terbiye sosuna ekleyip iyice karıştırın.
    Kuzu etlerini terbiyenin içine yatırıp sosla harmanlayın.
    Buzdolabında en az iki saat bekletin.
    Kuzu etini ve aslında tüm etleri yüksek ateşte pişirmelisiniz ki et; içindeki suyunu bırakıp lezzetinden bir şey kaybetmesin.
    Örneğin kuzu etini tavada pişireceksiniz yüksek ateşte tavayı iyice kızdırın.
    Etleri tavaya ekleyip yüksek ateşte her iki tarafını da çevirerek pişirin.
    Etleri ocaktan indirmeden 1 dakika önce tuzunu ekleyin.
    Tuzu pişirmeye başlamadan önce eklemek etin sertleşmesine neden olur.
    Kuzu biftek kullanıyorsanız yüksek ateşte ortalama 5 dakikada pişmiş olacaktır.
    Yalnız gözünüz sürekli etlerde olsun, yanmasın.