Et Kavurma Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 8 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Et Kavurma Tarifi
    Et Kavurma resimli anlatım
    Et Kavurma


    MALZEMELER

    2 yemek kaşığı margarin
    750 gr yağsız kuşbaşı dana eti
    2 tane soğan
    1 tane orta boy havuç
    2 tane domates
    15 tane mantar
    yeterince tuz ve karabiber

    HAZIRLANIŞI

    Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun. Orta ateşte, et suyunu salıp da çekene dekpişirin. Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip pembeleştirin.

    Yıkadıktan sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana kadar çevirin.
    Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.

    Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın.

    [​IMG]