Esma Sultan Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 16 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Esma Sultan Çorbası Nasıl Yapılır -Resimli Esma Sultan Çorbası Tarifi -Esma Sultan Çorbası yapılışı -Esma Sultan Çorbası resmli Tarif-Yeşil Fasülyeli Kabak Çorbası tarifi-resimli esma Sultan (Yeşil Fasülyeli Kabak Çorbası)Tarifi

    Esma Sultan Çorbası

    [​IMG]

    malzemeler

    5-6 porsiyon
    4 kaşık zeytinyağı
    1 soğan, yemeklik doğranmış
    2 kaşık un, silme
    1/2 bardak bulgur
    5-6 bardak su
    2 kabak, zar biçiminde doğranmış
    250 gr taze fasülye, zar biçiminde doğranmış
    2 bardak süt
    2 avuç dolusu dereotu
    karabiber, taze çekilmiş
    tuz

    Yapılışı

    Soğanı yağda kavurun. Unu ekleyerek rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
    Bulguru sıcak suyla birlikte iyiiice karıştırarak ekleyin. Kapağı kapalı altı kısık olarak 10 dakika pişirin.
    Kabak, fasülye ve sütü ekleyin. 15-20 dakika daha pişirin.
    Altını kapatınca dereotu, tuz ve karabiberini ekleyip kapağı kapalı olarak en az yarım saat demlendirin.