Erzurum Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu


  1. ERZURUM ÇORBASI

    [​IMG]

    MALZEMELER

    300 gr Kıyma

    1 çay bardağı Yıldız Şehriye

    1 adet Kuru Soğan,

    1 Kase Yoğurt

    1 yemek kaşığı Salça

    2 diş Sarımsak

    1 yemek kaşığı Tereyağı

    Nane, Kara Biber, Pul Biber, Tuz

    HAZIRLANIŞI

    Kıymayı tuz karabiber ve rendelenmiş soğanla yoğurun.Misket büyüklüğünde köfteler yapın.İki kaşık salça ve bir l. suyu kaynatıp köfteleri içine atın.Köftelerin pişmesine yakın şehriyeleri ekleyin.Diğer tarafta hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu karıştıra karıştıra tencereye ekleyip ateşten alın. Servis yaparken tereyağında kızdırılmış pul biber ve nane karışımını üzerine gezdirin.
    Afiyet olsun..​